Magyar ételek

Egyéb







T√ļr√≥s b√©les

A fenti anyagb√≥l k√∂nnyŇĪ kal√°cst√©szt√°t k√©sz√≠t√ľnk √©s megkelesztj√ľk. 40 dkg hideg vajba 20 dkg gr√≠zes lisztet gy√ļrunk √©s g√∂mbb√© form√°zzuk. Kiny√ļjtjuk. Ugyancsak kiny√ļjtjuk a m√°r megkelt t√©szt√°t, √©s a vajas anyagot r√°tessz√ľk. A kettŇĎt egy√ľtt ny√ļjtjuk m√©g egy keveset. √Ėsszehajtogatjuk, mint a leveses vajas t√©szt√°t, ezt megism√©telj√ľk m√©g k√©tszer, f√©l√≥r√°s idŇĎk√∂z√∂nk√©nt. Harmadszori kiny√ļjt√°s ut√°n n√©gysz√∂gletes darabokra v√°gjuk, a k√∂zep√ľkbe t√ļr√≥t√∂ltel√©ket tesz√ľnk, a t√©szta n√©gy sark√°t a k√∂zepe fel√© egym√°sra hajtjuk. Tepsibe tessz√ľk, egy f√©l √≥r√°t pihentetj√ľk, a tetej√©t megkenj√ľk tejf√∂l√∂s toj√°ss√°rg√°j√°val, √©s als√≥ takar√©kl√°ngon s√ľtj√ľk 35—40 percig.

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg cukor
- 2 dkg √©lesztŇĎ
- 2 db toj√°ss√°rg√°ja
- 40 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- tej, só

Töltelék:
- 1 kg t√ļr√≥
- 10 dkg h√°mozott, dar√°lt mandula
- 14 dkg porcukor
- 3 db toj√°ss√°rg√°ja
- 3 db toj√°s habja
- egy csipet só
- citromhéj

A közzététel dátuma: 2012-04-08



 135 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 725523