Magyar ételek

Egyéb







T√ļr√≥s bukta

Az √©lesztŇĎt langyos tejben megfuttatjuk, majd √∂sszedolgozzuk a liszttel, 1 toj√°ss√°rg√°j√°val, 1 evŇĎkan√°l cukorral, az olvasztott vajjal, j√≥l bedagasztjuk, √©s langyos helyen n√©h√°ny √≥r√°ig kelesztj√ľk. Ujjnyi vastagra kiny√ļjtjuk, nagy f√°nkszaggat√≥val kisz√ļrjuk, √©s a kerek lapok k√∂zep√©be kil√≥s s√ļllyal m√©lyed√©st nyomunk, ebbe t√∂ltj√ľk a t√ļr√≥kr√©met. A t√ļr√≥kr√©m: a szit√°n √°tt√∂rt t√ļr√≥t 20 dkg porcukorral, 1 toj√°ss√°rg√°j√°val, 3 toj√°s kem√©ny habj√°val, a mazsol√°val habosra keverj√ľk. A kr√©met k√∂r√ľlvevŇĎ t√©szta tetej√©t megkenj√ľk toj√°ss√°rg√°j√°val, √©s zs√≠rozott s√ľtŇĎlemezre egym√°s mell√© √ľltetve a t√©szt√°t, sz√©p pirosra megs√ľtj√ľk.

Hozzávalók:
- 30 dkg t√ļr√≥
- 25 dkg cukor
- 10 dkg mazsola
- 3 dkg √©lesztŇĎ
- 5 dkg vaj
- 5 db toj√°s
- 50 dkg liszt
- 1 dl tej

A közzététel dátuma: 2012-04-09



 136 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 709159