Magyar ételek

Egyéb







Hajd√ļ b√©les

√Ėtven dkg lisztbŇĎl s√≥val, a toj√°ssal √©s a tejf√∂llel puha t√©szt√°t gy√ļrunk. Lisztezett deszk√°n ujjnyi vastagra ny√ļjtjuk. H√ļsz dkg zs√≠rt 20 dkg liszttel √∂sszevegy√≠t√ľnk, r√°kenj√ľk a fenti t√©szt√°ra, √©s az eg√©szet √∂sszehajtjuk, mint a vajas t√©szt√°t szoktuk. T√≠zpercnyi idŇĎk√∂z√∂kkel hajtogassuk √∂ssze n√©gyszer. Mindegyik k√∂zep√©be tesz√ľnk egy kan√°l t√∂ltel√©ket (h√°mozott, √∂sszet√∂rt mandula, mazsola √©s porcukor). Lehet lekv√°rral is t√∂lteni. A t√©szta n√©gy sark√°t szorosan fogjuk √∂ssze, tenyer√ľnkkel lap√≠tsuk j√≥l el, hogy a t√∂ltel√©k sehol se l√°tssz√©k ki belŇĎle. A tepsiben egym√°s mell√© rakva megkenj√ľk zs√≠rral, √©s r√≥zsasz√≠nŇĪre s√ľtj√ľk elŇĎmeleg√≠tett s√ľtŇĎben.

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 2—3 dl tejf√∂l
- 1 db toj√°s
- 20 dkg zsír
- só

Töltelék:
- 20 dkg lekvár vagy 15 dkg hámozott törött mandula
- 10 dkg mazsola
- 20 dkg cukor

A közzététel dátuma: 2012-04-11



 63 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 718464