Magyar ételek

Egyéb







Hajtogatott barackos batyu

A sert√©sh√°jat hideg v√≠zben √°ztatjuk, megtiszt√≠tjuk, megkaparjuk. A szikkadt h√°jat 18 dkg liszttel a gy√ļr√≥t√°bl√°n k√©ssel egy t√∂megg√© dolgozzuk. F√©l dl langyos tejbe morzsolt √©lesztŇĎbŇĎl √©s 2 evŇĎkan√°l lisztbŇĎl kov√°szt k√©sz√≠t√ľnk. Ha megkelt, hozz√°adjuk a 20 dkg lisztet, a toj√°ss√°rg√°kat, s√≥t, s mindezt kem√©ny, sima t√©szt√°v√° dolgozzuk. Nem kell keleszteni, hanem r√∂gt√∂n kisodorva a feldolgozott hideg h√°jat belekenj√ľk, √©s k√ľl√∂nb√∂zŇĎk√©ppen hajtogatva pihentet√©s n√©lk√ľl, h√°romszor egym√°s ut√°n ny√ļjtjuk, v√©g√ľl a k√©sfokvastags√°g t√©szt√°t kock√°kra szeletelj√ľk. K√∂zep√©be kem√©ny barack√≠zt cseppent√ľnk, s √ļgy hajtogatjuk, hogy h√°romsz√∂gletŇĪ t√©szt√°csk√°t nyerj√ľnk. Tepsire rakva a tetej√©t megkenj√ľk toj√°sfeh√©rj√©vel, √©s meghintj√ľk egy kev√©s dar√°lt feh√©r mandul√°val. A t√©szt√°t j√≥l kelessz√ľk meg. ElŇĎmeleg√≠tett s√ľtŇĎben s√ľtj√ľk.

Hozzávalók:
- 25 dkg sertésháj
- 38 dkg + 2 evŇĎkan√°l r√©tesliszt
- 2 db toj√°ss√°rg√°ja
- 2—3 dkg √©lesztŇĎ
- 1/2 dl tej
- só

A közzététel dátuma: 2012-04-12



 64 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 731745