Magyar ételek

Egyéb







Hajtogatott mandulás rétes

√Ėt dkg vajjal, 25 dkg liszttel, 2 toj√°ss√°rg√°j√°val, ecettel, tejf√∂llel, cukorral, s√≥val, gy√ļrhat√≥ r√©test√©szt√°t k√©sz√≠t√ľnk. Egy f√©l √≥r√°ig pihentetj√ľk. Ez alatt 20 dkg vajat 5 dkg liszttel j√≥l gy√ļrhat√≥ cip√≥v√° alak√≠tunk. A pihent t√©szt√°t kiny√ļjtjuk, r√°helyezz√ľk a vajat, a kettŇĎt egy√ľtt ny√ļjtjuk, k√©tszer hajtva. Hideg helyen pihentetj√ľk, h√°romszor ny√ļjtjuk, de csak az elsŇĎ ny√ļjt√°s ut√°n pihentetj√ľk 1 √≥r√°t, a t√∂bbin√©l elegendŇĎ a f√©l √≥ra is.
T√∂ltel√©k: a toj√°ss√°rg√°j√°t a porcukorral habosra keverj√ľk. Reszelt citromh√©jjal √≠zes√≠tj√ľk. Hozz√°adjuk a dar√°lt mandul√°t, v√©g√ľl a toj√°sok kem√©nyre vert habj√°t. A kiny√ļjtott t√©szt√°ra kenj√ľk. A t√©szt√°t k√©t oldalr√≥l r√°hajtjuk, a tetej√©t toj√°ss√°rg√°j√°val megkenj√ľk √©s megs√ľtj√ľk. T√∂lthetj√ľk alm√°val is. A kiss√© savanyk√°s, bor√≠zŇĪ, √ļn. r√©tesalma a legjobb. Az alm√°t megreszelj√ľk. A kiny√ļjtott t√©szta k√∂zep√©re sz√≥rjuk a megdar√°lt di√≥t. Az alm√°t sz√©tter√≠tj√ľk rajta. Megcukrozzuk, megsz√≥rjuk t√∂r√∂tt fah√©jjal, mazsol√°val, reszelt citromh√©jjal, beburkoljuk a t√©szt√°val.

Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 2 db toj√°ss√°rg√°ja
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál ecet
- só, cukor

Töltelék:
- 3 db toj√°s
- 20 dkg mandula
- 20 dkg cukor
- citromhéj

A közzététel dátuma: 2012-04-13



 65 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 725520