Magyar ételek

Egyéb







Hájastészta

A hájat hideg vízbe tesszük este, és reggelig áztatjuk hűvös helyen. Lecsöpögtetjük, vékony hártyáját lehúzzuk, és a hájat késsel finomra kaparjuk. A liszt felével és sóval erősen összegyúrjuk. Négyszöget formálunk belőle, és hideg helyen pihentetjük. A liszt másik feléhez hozzáadjuk a tojássárgáját citromos vízzel hígítva, egy csipet sóval ízesítve, és kemény rétestésztát verünk belőle. Ha édes tésztát készítünk, a cukrot is beledolgozzuk. A tésztát gyúródeszkán nagy négyszögre nyújtjuk. Közepébe helyezzük a hájból gyúrt kockát. Ráhajtjuk a rétestésztát, és nyújtófával megveregetjük. Hideg helyen pihentetjük. Ezt a műveletet negyedóránként háromszor megismételjük. Végül a tésztát fél cm vastagra nyújtjuk. Kockákra vágjuk. Tölthetjük dió- vagy mákkrémmel, gyümölcsízzel, pirított, fűszerezett hús- vagy tüdővagdalékkal. Ha pogácsát készítünk belőle, a tészta legyen vastagabb. A sütemények tetejét kenjük meg tojásfehérjével. Forró sütőben süssük.

Hozzávalók:
- 50 dkg háj
- 50 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 db citrom
- só
- ha édes tésztát készítünk: 1 evőkanál cukor

A közzététel dátuma: 2012-04-15



 62 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
Sütemények, gyümölcsös édességek


Látogatók száma: 732074