Magyar ételek

Egyéb







Krémes lepény

A vajat √∂sszedolgozzuk 2 dkg liszttel. Kock√°t form√°zunk belŇĎle, √©s hidegre tessz√ľk. A t√∂bbi lisztbŇĎl hideg v√≠zzel, citroml√©vel, egy csipet s√≥val j√≥l kidolgozott r√©test√©szt√°t, k√©sz√≠t√ľnk, 20—25 percig pihentetj√ľk. ErŇĎsen lisztezett deszk√°n v√©konyra ny√ļjtjuk. K√∂zep√©be helyezz√ľk a kifagyott vajkock√°t. A t√©szt√°t szorosan r√°hajtjuk: fel√ľlrŇĎl, jobbr√≥l, alulr√≥l, balr√≥l. Ny√ļjt√≥f√°val h√°rom cm vastagra ny√ļjtjuk. M√©g h√°romszor hajtogatjuk, mindig m√°s oldalr√≥l kezdve. K√∂zben a t√©szt√°t 20—25 percig hideg helyen pihentetj√ľk. A vajas t√©szt√°b√≥l k√©t lapot ny√ļjtunk. K√ľl√∂n-k√ľl√∂n megs√ľtj√ľk ŇĎket oldal n√©lk√ľli s√ľtŇĎlapon vagy felford√≠tott tepsi alj√°n. A nyers lapot vill√°val, s√ľt√©s elŇĎtt, n√©h√°ny helyen megszurk√°ljuk. Ha megs√ľlt, deszk√°ra cs√ļsztatjuk, vigy√°zva, hogy el ne t√∂rj√∂n. A tetej√©re sz√°nt lapot egyenesen tartott fŇĪr√©szk√©ssel egyforma kock√°kra v√°gjuk. T√∂ltel√©k: 3,5 dl tejet felforralunk 10 dkg cukorral. Hab√ľstben habverŇĎvel sim√°ra keverj√ľk a toj√°sok s√°rg√°j√°t, a lisztet √©s 1,5 dl tejet. A m√°r felforralt tejet hirtelen bele√∂ntj√ľk, s √°lland√≥ kever√©s mellett, kis l√°ngon, addig fŇĎzz√ľk, am√≠g sŇĪrŇĪ nem lesz. A tŇĪzrŇĎl lev√©ve hozz√°keverj√ľk a toj√°sok 8 dkg cukorral felvert habj√°t. A kr√©met — m√©g melegen — az als√≥ lapra kenj√ľk. R√°helyezz√ľk a kock√°kra v√°gott felsŇĎ lapot, √©s megsz√≥rjuk porcukorral. Ha a kr√©mre tejsz√≠nhabot tesz√ľnk, √©s a tetej√©t cukorm√°zzal vonjuk be, akkor franciakr√©mest k√©sz√≠tett√ľnk.

Hozzávalók:
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 22 dkg liszt
- egy pici citromlé
- egy csipet só

Krém:
- 5 dl tej,
- 18 dkg cukor
- 2 dkg porcukor
- 4 db toj√°s
- 6 dkg liszt
- negyed r√ļd van√≠lia

A közzététel dátuma: 2012-04-16



 77 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 733004