Magyar ételek

Egyéb







Barackos lepény

A lisztet √∂sszegy√ļrjuk a margarinnal, a toj√°ss√°rg√°j√°val, a porcukorral, egy csipet s√≥val, egy f√©l citrom reszelt h√©j√°val, sz√≥dabikarb√≥n√°val √©s annyi v√≠zzel, hogy rugalmas t√©szt√°t kapjunk. Kib√©lel√ľnk vele egy k√∂zepes nagys√°g√ļ tepsit, vill√°val megszurk√°ljuk, √©s f√©lig megs√ľtj√ľk. Ezut√°n kivessz√ľk, meghintj√ľk finom zsemlemorzs√°val, √©s kirakjuk h√°mozott, kimagozott, f√©lbev√°gott s√°rga- vagy ŇĎszibarackkal, √©s a tetej√©re √∂ntj√ľk a n√©gytoj√°sos pisk√≥tamassz√°t. A s√ľtŇĎbe visszat√©ve most m√°r √ļgy s√ľtj√ľk, ak√°r a pisk√≥tat√©szt√°t. Csak hidegen szeletelj√ľk kock√°kra, porcukorral meghintve k√≠n√°ljuk. Ugyanezt elk√©sz√≠thetj√ľk szilv√°val is.

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 db toj√°s
- 1 kan√°l porcukor
- egy csipet só
- egy fél citrom
- egy k√©shegynyi sz√≥dabikarb√≥na, s√°rga- vagy ŇĎszibarack, zsemlemorzsa
- és 4 tojásból piskótamassza

A közzététel dátuma: 2012-04-18



 5 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 733032