Barackos lepény
A lisztet összegyúrjuk a
margarinnal, a tojássárgájával, a porcukorral, egy csipet sóval, egy fél
citrom reszelt héjával, szódabikarbónával és annyi vízzel, hogy
rugalmas tésztát kapjunk. Kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit,
villával megszurkáljuk, és félig megsütjük. Ezután kivesszük, meghintjük
finom zsemlemorzsával, és kirakjuk hámozott, kimagozott, félbevágott
sárga- vagy őszibarackkal, és a tetejére öntjük a négytojásos
piskótamasszát. A sütőbe visszatéve most már úgy sütjük, akár a
piskótatésztát. Csak hidegen szeleteljük kockákra, porcukorral meghintve
kínáljuk. Ugyanezt elkészíthetjük szilvával is.
Hozzávalók: - 20 dkg liszt - 10 dkg margarin - 1 db tojás - 1 kanál porcukor - egy csipet só - egy fél citrom - egy késhegynyi szódabikarbóna, sárga- vagy őszibarack, zsemlemorzsa - és 4 tojásból piskótamassza
A közzététel dátuma: 2012-04-18
|
Összesen: 142 db
|
|
Sütemények, gyümölcsös édességek
|
|