Magyar ételek

Egyéb







Habos kock√°k

A fenti anyagokb√≥l a t√©szt√°t √∂ssze√°ll√≠tjuk, √©s 20 percig pihentetj√ľk. Lisztezett deszk√°n 1 cm vastagra ny√ļjtjuk, √©s k√∂zepesen meleg s√ľtŇĎben vil√°gosra s√ľtj√ľk. T√∂ltel√©k: a cukrot 1,5 dl v√≠zzel felfŇĎzz√ľk, a tŇĪzrŇĎl lev√©ve belereszelj√ľk a citromh√©jat, beletessz√ľk a dar√°lt di√≥t, √©s 1 k√°v√©skan√°l morzs√°t adunk hozz√°. J√≥l eldolgozzuk, √©s egyenletesen a t√©sztalapra kenj√ľk. A 4 toj√°sfeh√©rj√©bŇĎl a cukorral kem√©ny habot ver√ľnk, belekeverj√ľk a 4 s√°rg√°j√°t, √©s fakan√°llal √≥vatosan beleforgatjuk a lisztet. EbbŇĎl a t√©szt√°b√≥l, zs√≠rpap√≠rb√≥l k√©sz√ľlt zacsk√≥val vagy nyom√≥csŇĎvel, r√°csokat h√ļzunk a t√∂ltel√©kre. M√©rs√©kelten meleg s√ľtŇĎben az eg√©sz t√©szt√°t √°ts√ľtj√ľk. Ha kihŇĪlt, van√≠li√°s cukorral megsz√≥rjuk. A r√°csok k√∂zep√©be kiskan√°llal lekv√°rt csepegtet√ľnk.

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 db toj√°s
- citromhéj, törött fahéj

Töltelék:
- 30 dkg cukor
- 30 dkg dió

Tetejére:
- 4 db toj√°s
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt

A közzététel dátuma: 2012-05-03



 58 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 709091