Magyar ételek

Egyéb







Réteges lepény

A hozz√°val√≥kb√≥l t√©szt√°t k√©sz√≠t√ľnk. A t√©szt√°t n√©gy r√©szre osztjuk. Az elsŇĎ r√©szt tepsi nagys√°g√ļra ny√ļjtjuk, √©s a tepsibe rakjuk. Lereszelt √©s kinyomott alm√°t tesz√ľnk r√°, melyet cukorral hint√ľnk meg (ugyan√ļgy, mint az alm√°s lep√©nyn√©l). Befedj√ľk a k√∂vetkezŇĎ t√©sztalappal. Erre cukrozott dar√°lt di√≥t tesz√ľnk, melyet meglocsolunk egy kis olvasztott zs√≠rral. R√°helyezz√ľk a k√∂vetkezŇĎ t√©sztalapot, √©s arra (elŇĎzŇĎleg egy kis cukrozott szirupban elkevert) m√°kot tesz√ľnk. Bebor√≠tjuk a negyedik t√©sztalappal, √©s forr√≥ s√ľtŇĎben, kis l√°ngon s√ľtj√ľk. Mikor a t√©szta f√©lig megs√ľlt, kivessz√ľk a s√ľtŇĎbŇĎl, a tetej√©t megkenj√ľk m√°lnalekv√°rral, √©s bevonjuk az elŇĎzŇĎleg h√°rom toj√°sb√≥l k√©sz√≠tett pisk√≥talappal. Visszahelyezz√ľk a s√ľtŇĎbe, tov√°bb s√ľtj√ľk. Mikor a t√©szta j√≥l megs√ľlt, a tepsibŇĎl deszk√°ra helyezz√ľk, kihŇĪtj√ľk, majd a tetej√©t csokol√°d√©m√°zzal bevonjuk.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg libazsír
- 2 db toj√°ss√°rga
- 2 dkg √©lesztŇĎ
- rum

Töltelék:
- alma, dió, mák

Tetejére:
- 3 db tojásos piskóta
- málnalekvár, csokoládémáz

A közzététel dátuma: 2012-05-25



 113 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 709081