Rumos-kávés torta
A lisztet, a sütőport és a zsírt jól
összekeverjük. Adunk hozzá egy egész tojást és annyi tejet, hogy
könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk,
vékonyra kisodorjuk. Sütőlapon vagy tepsi hátán szép világossárgára
sütjük. Töltelék: a tejet, a lisztet egy evőkanál cukorral elkeverjük,
és jó sűrűre főzzük. Egy másik edényben 3 kanál cukrot egy evőkanál
vízzel barnára pirítunk, a vajat a meleg cukorba keverjük úgy, hogy
teljesen elolvadjon. Azután a két masszát egybeöntjük, egy evőkanál erős
feketekávét és ízlés szerint rumot teszünk bele. Kihűlésig keverjük,
aztán a kisütött lapokat megtöltjük vele. Bármilyen tortamázzal
bevonhatjuk. Jól átpuhul, ha tálalás előtt néhány óráig állni hagyjuk.
Hozzávalók: - 50 dkg liszt - 10 dkg zsír - 1 db tojás - tej - 1 sütőpor
Töltelék: - 6 dl tej - 4 evőkanál liszt - 4 evőkanál cukor - 10 dkg vaj - 1 evőkanál feketekávé - rum
A közzététel dátuma: 2012-05-27
|
Összesen: 142 db
|
|
Sütemények, gyümölcsös édességek
|
|