Magyar ételek

Egyéb







Rumos-kávés torta

A lisztet, a sütőport és a zsírt jól összekeverjük. Adunk hozzá egy egész tojást és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, vékonyra kisodorjuk. Sütőlapon vagy tepsi hátán szép világossárgára sütjük. Töltelék: a tejet, a lisztet egy evőkanál cukorral elkeverjük, és jó sűrűre főzzük. Egy másik edényben 3 kanál cukrot egy evőkanál vízzel barnára pirítunk, a vajat a meleg cukorba keverjük úgy, hogy teljesen elolvadjon. Azután a két masszát egybeöntjük, egy evőkanál erős feketekávét és ízlés szerint rumot teszünk bele. Kihűlésig keverjük, aztán a kisütött lapokat megtöltjük vele. Bármilyen tortamázzal bevonhatjuk. Jól átpuhul, ha tálalás előtt néhány óráig állni hagyjuk.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 1 db tojás
- tej
- 1 sütőpor

Töltelék:
- 6 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál feketekávé
- rum

A közzététel dátuma: 2012-05-27



 119 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
Sütemények, gyümölcsös édességek


Látogatók száma: 733107