Magyar ételek

Egyéb







Zserbó szelet

A lisztet a vajjal eldolgozzuk (ha margarint használunk, akkor még egy evőkanál zsírt is tegyünk bele). Hozzá tesszük a porcukrot, a tojássárgákat, egy egész tojási a langyos tejben feloldott élesztőt, és a tejfölt. Jól ki dolgozzuk, és három cipóra osztjuk. A cipókból tepsi nagyságú lapokat nyújtunk. A kinyújtott lapokat meg kenjük baracklekvárral, majd egyenletesen rászórjuk tölteléket. Töltelék: a darált diót elkeverjük a porcukorral és a kakaóval. A töltelék egyik felét rászórjuk az első baracklekvárral megkent tésztalapra; arra helyezzük a második tésztalapot; azt is baracklekvárra kenjük meg, mielőtt ráhintjük a töltelék másik felét Mindkét tésztalapot — miután a tölteléket elosztottuk rajtuk — meglocsoljuk a kevés rummal. A harmadik tésztalappal lefedjük, és kb. egy órán át meleg helyei pihentetjük. Előmelegített sütőben sütjük, közepe; tűznél. Mire a tészta kisül és kihűl, 6 dkg csokoládé egy kis vízzel és 4 dkg cukorral sűrűre főzünk. A tűzről levéve rögtön elkeverjük 5 dkg vajjal, a tészta tetején öntjük, és késsel egyenletesen elsimítjuk rajta. A tepsiben hagyjuk a tésztát, és néhány óra múlva hosszúkás szeletekre vágjuk.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
-1 tojás
- 2 db tojássárga
- 2 dkg élesztő
- tejföl

Töltelék:
- 20 dkg dió
- 20 dkg porcukor
- 2 dkg kakaó
- rum

A közzététel dátuma: 2012-06-05



 142 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
Sütemények, gyümölcsös édességek


Látogatók száma: 701376