Zserbó szelet
A lisztet a vajjal eldolgozzuk (ha
margarint használunk, akkor még egy evőkanál zsírt is tegyünk bele).
Hozzá tesszük a porcukrot, a tojássárgákat, egy egész tojási a langyos
tejben feloldott élesztőt, és a tejfölt. Jól ki dolgozzuk, és három
cipóra osztjuk. A cipókból tepsi nagyságú lapokat nyújtunk. A kinyújtott
lapokat meg kenjük baracklekvárral, majd egyenletesen rászórjuk
tölteléket. Töltelék: a darált diót elkeverjük a porcukorral és a
kakaóval. A töltelék egyik felét rászórjuk az első baracklekvárral
megkent tésztalapra; arra helyezzük a második tésztalapot; azt is
baracklekvárra kenjük meg, mielőtt ráhintjük a töltelék másik felét
Mindkét tésztalapot — miután a tölteléket elosztottuk rajtuk —
meglocsoljuk a kevés rummal. A harmadik tésztalappal lefedjük, és kb.
egy órán át meleg helyei pihentetjük. Előmelegített sütőben sütjük,
közepe; tűznél. Mire a tészta kisül és kihűl, 6 dkg csokoládé egy kis
vízzel és 4 dkg cukorral sűrűre főzünk. A tűzről levéve rögtön
elkeverjük 5 dkg vajjal, a tészta tetején öntjük, és késsel egyenletesen
elsimítjuk rajta. A tepsiben hagyjuk a tésztát, és néhány óra múlva
hosszúkás szeletekre vágjuk.
Hozzávalók: - 50 dkg liszt - 25 dkg vaj - 8 dkg porcukor -1 tojás - 2 db tojássárga - 2 dkg élesztő - tejföl
Töltelék: - 20 dkg dió - 20 dkg porcukor - 2 dkg kakaó - rum
A közzététel dátuma: 2012-06-05
|
Összesen: 142 db
|
|
Sütemények, gyümölcsös édességek
|
|