Magyar ételek

Egyéb







Csokoládés fatörzs

A toj√°ss√°rg√°kat 6 dkg cukorral habosra keverj√ľk. A toj√°sok feh√©rj√©t habb√° verj√ľk, s mikor kem√©nyedni kezd, lassan hozz√°adjuk a m√°sik 6 dkg cukrot. A k√©t massz√°t egybe√∂ntj√ľk, majd hozz√°vegy√≠tj√ľk a kaka√≥val elkevert lisztet. Hosszasan keverni nem szabad, mert √∂sszeesik, √©s nem lesz el√©g k√∂nnyŇĪ. Feh√©r pap√≠rral b√©lelt s√ľtŇĎlemezre kenj√ľk a massz√°t √©s k√©t √©s f√©l, h√°rom centim√©ter vastagon; k√∂zepesen forr√≥, elŇĎmeleg√≠tett s√ľtŇĎben megs√ľtj√ľk. Vigy√°zzunk arra, hogy ne sz√°r√≠tsuk ki, mert ha sz√°raz, nem sodorhat√≥. A t√©szta megs√ľlt, ha tapint√°sra egy kiss√© rugalmas. Amikor kihŇĪlt, leh√ļzzuk r√≥la a pap√≠rt, √©s annak hely√©n, az als√≥ oldalon megt√∂ltj√ľk kr√©mmel, besodorjuk rol√°dform√°ra, a kr√©mmel k√≠v√ľl is bekenj√ľk minden oldalon. Meleg v√≠zbe m√°rtott vill√°val hull√°mos cs√≠kokat h√ļzunk v√©gig rajta, eg√©szen hossz√°ban. Tetej√©t cukrozott csereszny√©vel vagy befŇĎtt meggyel d√≠sz√≠tj√ľk, √©s meghintj√ľk csokol√°d√©forg√°ccsal. J√≥l behŇĪtve, meleg v√≠zbe m√°rtott k√©ssel szeletelj√ľk. Kr√©m: a cukorb√≥l sŇĪrŇĪ szirupot fŇĎz√ľnk 1 dl v√≠zzel. Egy kis darabka van√≠li√°t is adunk hozz√°, s feloldjuk benne a csokol√°d√©t. LehŇĪtj√ľk, s ha kihŇĪlt, a kiss√© megpuh√≠tott vajjal 25 —30 percig keverj√ľk, m√≠g j√≥ habos nem lesz. √ćzl√©s szerint egy kis poh√°rka rumot is tehet√ľnk bele.

Hozzávalók:
- 6 db toj√°s
- 12 dkg krist√°lycukor
- 11 dkg liszt
- 2 dkg kakaó

Krém:
- 20 dkg cukor
- 6 dkg csokoládé
- 20 dkg vaj
- vanília, esetleg rum

A közzététel dátuma: 2012-06-10



 21 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 709176