Magyar ételek

Egyéb







Dobostorta

T√≠z deka cukrot a toj√°ss√°rg√°kkal habosra keverj√ľk, majd hozz√°keverj√ľk a 4 dkg cukorral felvert toj√°s-habot. Ezut√°n tessz√ľk bele a lisztet. A massz√°b√≥l 6 egyforma kerek lapot form√°lunk, v√©konyan megvajazott √©s lisztezett tortaform√°ban. Vil√°gosra s√ľtj√ľk. A legszebben siker√ľlt lapot f√©lretessz√ľk, a t√∂bbit kr√©mmel megt√∂ltve hidegre tessz√ľk. Kr√©m: a megpuh√≠tott vajat 20 dkg van√≠li√°s cukorral habosra keverj√ľk. K√∂zben elkeverj√ľk a csokol√°d√©t a tejjel, 5 dkg cukorral, √©s v√≠zgŇĎz√∂n sŇĪrŇĪre fŇĎzz√ľk. Ha kihŇĪlt, hozz√°adjuk a vajhoz, √©s tov√°bb keverj√ľk. KaramelltetŇĎ: a cukrot tiszta serpenyŇĎben fakan√°llal kevergetve felolvasztjuk, √©s addig pir√≠tjuk, am√≠g vil√°gosbarna nem lesz. Gyorsan, forr√≥n r√°√∂ntj√ľk a f√©lretett pisk√≥talapra, k√©ssel elsim√≠tjuk. M√©g melegen gyeng√©n vajazott k√©ssel 16 vagy 20 egyforma szeletre v√°gjuk fel. A karamell-lapokat a torta tetej√©re helyezz√ľk. A tort√°t a lapok v√°g√°sa mellett meleg√≠tett k√©ssel f√∂lszeletelj√ľk.

Hozzávalók:
- 6 db toj√°s
- 15 dkg cukor
- 14 dkg liszt

Krém:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 15 dkg csokoládé
-1 dl tej

TetŇĎh√∂z:
- 15 dkg cukor

A közzététel dátuma: 2012-06-11



 34 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 719074