Magyar ételek

Egyéb







Erdélyi dióstorta

A toj√°ss√°rg√°kat a cukorral habosra keverj√ľk, majd √≥vatosan beleforgatjuk a toj√°sok kem√©nyre vert habj√°t, a lisztet √©s a dar√°lt di√≥t. Vajazott, lisztezett tortaform√°ban megs√ľtj√ľk. A di√≥t a tejjel leforr√°zzuk, kihŇĪtj√ľk. A cukrot a vajjal kikeverj√ľk, majd hozz√°adjuk a kihŇĪlt di√≥t, √≠zes√≠tj√ľk a rummal, √©s az eg√©szet feh√©r habz√°sig keverj√ľk. A tort√°t kett√©v√°gva a kr√©mmel megkenj√ľk, k√≠v√ľlrŇĎl is kr√©mmel vonjuk be, f√©lbev√°gott di√≥val d√≠sz√≠tj√ľk.

Hozzávalók:
- 6 db toj√°s
- 15 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 5 dkg dió

Krém:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1—2 kan√°l rum

A közzététel dátuma: 2012-06-13



 38 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 719549