Magyar ételek

Egyéb







Krémes galuska

A lisztbŇĎl, a vajb√≥l √©s a 2 dl tejbŇĎl besamelt k√©sz√≠t√ľnk. Ha kihŇĪlt, egyenk√©nt belevegy√≠tj√ľk a toj√°ss√°rg√°t, a van√≠li√°s cukrot, a s√≥t √©s a toj√°sok j√≥ kem√©nyre felvert habj√°t. EbbŇĎl a kever√©kbŇĎl kis galusk√°kat; szaggatunk 1 liter lobogva forr√≥ tejbe. Egyszerre csak keveset fŇĎzz√ľnk bele. Mikor az eg√©sz mennyis√©g kifŇĎtt, kr√©met k√©sz√≠t√ľnk. Kr√©m: a vajat habosra keverj√ľk a toj√°ss√°rg√°kkal, a cukorral √©s a liszttel, √©s belecsorgatjuk a toj√°sok habb√° vert feh√©rj√©t. Vajjal kikent tŇĪz√°ll√≥ ed√©ny alj√°ra √∂ntj√ľk a kr√©m fel√©t, ebbe helyezz√ľk a galusk√°kat, majd bebor√≠tjuk a t√∂bbi kr√©mmel. ElŇĎmeleg√≠tett s√ľtŇĎben, kis l√°ngon megs√ľtj√ľk.

Hozzávalók:
- 6 dkg liszt
- 2 dkg vaj
- 2 dl tej
- 4 db toj√°s
- 2 evŇĎkan√°l van√≠li√°s cukor
- egy csipet só
- 1 l tej

Krém:
- 4 db toj√°s
- 6 dkg vaj
- 4 evŇĎkan√°l cukor
- 1 kávéskanál liszt

A közzététel dátuma: 2012-06-22



 75 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 701425