Magyar ételek

Egyéb







M√°jusi torta

A lisztet, a vaj fel√©t, a toj√°ss√°rg√°kat √©s egy kev√©s porcukrot j√≥l kikever√ľnk. Felverj√ľk a toj√°sfeh√©rj√©ket a megmaradt cukor fel√©vel, majd √≥vatosan a t√©szt√°ba vegy√≠tj√ľk. A massz√°b√≥l zs√≠rozott, lisztezett s√ľtŇĎlemezen 6—8 tortalapot s√ľt√ľnk, k√∂zepesen meleg s√ľtŇĎben. A kihŇĪlt tortalapokat meglocsoljuk m√°lnal√©vel, majd kr√©met t√∂lt√ľnk k√∂z√©j√ľk. Kr√©m: a megmaradt vajat a porcukor m√°sik fel√©vel habosra keverj√ľk, hozz√°adjuk az idŇĎk√∂zben gŇĎz√∂n felolvasztott csokol√°d√©t. J√≥l keverj√ľk ki, hogy a kr√©m teljesen sima legyen. Miut√°n a tortalapok k√∂z√© t√∂lt√∂tt√ľk, a tort√°t bevonhatjuk csokol√°d√©m√°zzal, vagy a tetej√©t meghintj√ľk kaka√≥porral; kihŇĪtj√ľk, √©s csak k√©sŇĎbb szeletelj√ľk.

Hozzávalók:
- 28 dkg porcukor
- 28 dkg vaj
- 14 dkg liszt
- 8 db toj√°s
- kb. 1/2 dl málnalé
- 15 dkg csokoládé

A közzététel dátuma: 2012-06-24



 83 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 702336