Magyar ételek

Egyéb







Krémes mézes

Az eg√©sz toj√°st, a m√©zet, a zs√≠rt, a tejet, a sz√≥dabikarb√≥n√°t, a krist√°lycukrot kis l√°ngon, folytonos kever√©s k√∂zben, addig forraljuk, m√≠g habos √©s karamellsz√≠nŇĪ nem lesz. Ezut√°n √∂sszegy√ļrjuk a liszttel. Majd gy√ļr√≥deszk√°n n√©gy, f√©lujjnyi vastag lapot ny√ļjtunk belŇĎle. A lapokat egyenk√©nt (tepsi h√°t√°n vagy s√ľtŇĎlemezen) k√∂zepes l√°ngn√°l vil√°gosra s√ľtj√ľk. Mikor a t√©sztalapok megs√ľltek √©s kihŇĪltek, r√©tegezve megk√∂tj√ľk. T√∂ltel√©k: a tejben sŇĪrŇĪre fŇĎzz√ľk a b√ļzadar√°t. Mikor kihŇĪlt, a vajjal, a porcukorral √©s a van√≠li√°s cukorral habosra keverj√ľk. A t√©szta tetej√©t van√≠li√°s cukorral hintj√ľk meg. M√°snap m√°r fogyaszthat√≥.

Hozzávalók:
- 1 db toj√°s
- 2 evŇĎkan√°l m√©z
- 3 dkg zsír
- 3 evŇĎkan√°l tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 15 dkg krist√°lycukor
- 45 dkg liszt

Krém:
- 2 dl tej
- 2 evŇĎkan√°l b√ļzadara
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor

A közzététel dátuma: 2012-07-11



 78 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 719605