Magyar ételek

Egyéb







Gesztenyer√ļd

A gesztenyep√ľr√©t √∂sszegy√ļrjuk az olvasztott vajjal √©s a rummal. Ujjnyi vastags√°gban felkenj√ľk zs√≠rpap√≠rra. Sima ŇĎzgerincform√°ba tessz√ľk. HŇĪtŇĎszekr√©nyben kifagyasztjuk. Megt√∂ltj√ľk cukorral, van√≠li√°s cukorral √≠zes√≠tett tejsz√≠nhabbal, lefedj√ľk a pisk√≥talappal. √öjabb hŇĪt√©s ut√°n kibor√≠tjuk a form√°b√≥l, a pap√≠rt √≥vatosan leh√ļzzuk r√≥la, √©s bevonjuk csokol√°d√©m√°zzal. A m√°z k√©sz√≠t√©se: a reszelt fŇĎzŇĎcsokol√°d√©t a porcukorral, 1 dl v√≠zzel folytonos kever√©s k√∂zben olyan sŇĪrŇĪre fŇĎzz√ľk, hogy hideg t√°ny√©rra cseppentve ne folyjon sz√©t. A tŇĪzrŇĎl lev√©ve elkeverj√ľk benne a vajat, majd melegen a gesztenyer√ļdra √∂ntj√ľk. Hidegre tessz√ľk. Forr√≥ v√≠zbe m√°rtott k√©ssel szeletelj√ľk.

Hozzávalók:
- 40 dkg cukrozott gesztenyep√ľr√©
- 10 dkg vaj
- 2 cl rum
- 4 dl cukrozott felvert tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 piskótalap

M√°z:
- 10 dkg csokoládé
- 7 dkg porcukor
- 1 dkg vaj

A közzététel dátuma: 2012-07-20



 1 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 709579