Magyar ételek

Egyéb







Gesztenyés keksztorta

A kekszet megdar√°ljuk, √©s √∂sszegy√ļrjuk az olvasztott vajjal meg porcukorral (lehet egy csomag van√≠li√°s cukrot is belekeverni). Ezzel a massz√°val kib√©lel√ľnk egy tortaform√°t √ļgy, hogy k√∂r√∂sk√∂r√ľl ujjnyi magas karim√°t is k√©pez√ľnk, √©s belet√∂ltj√ľk a gesztenyekr√©met. Kr√©m: a gesztenyemassz√°t a puha vajjal, a rummal √©s annyi tejjel keverj√ľk el, hogy sima, habos massz√°t kapjunk. A kr√©met a t√©sztaserlegbe sim√≠tjuk, kimagvalt komp√≥t vagy rumos meggyet nyomdokunk bele, √©s n√©h√°ny √≥r√°ra j√©gbe hŇĪtj√ľk. K√∂zvetlen√ľl t√°lal√°s elŇĎtt a tort√°t a tejsz√≠nbŇĎl vert, porcukorral √©des√≠tett habbal vonjuk be, √©s a tortakarik√°t leh√ļzva r√≥la, a tortalappal egy√ľtt cs√ļsztatjuk a t√°lra. A hab tetej√©re — d√≠sz√≠t√©sk√©nt — sz√≥rhatunk ugyancsak kimagozott komp√≥tmeggyet, vagy meglocsolhatjuk keserŇĪ csokol√°d√©√∂ntettel.

Hozzávalók:
- 30 dkg h√°ztart√°si keksz
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor

Krém:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg vaj
- 2—3 evŇĎkan√°l rum
- tej, meggy

Tetejére:
- 3 dl tejszín
- 10 dkg porcukor

A közzététel dátuma: 2012-07-22



 46 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 718411