Magyar ételek

Egyéb







Hegyaljai mustkolb√°sz

A lisztet elkeverj√ľk annyi musttal, hogy h√≠g palacsintat√©szt√°t kapjunk. A cukrot elkeverj√ľk k√©t liter musttal, a k√©t toj√°ss√°rg√°j√°val, a kem√©ny√≠tŇĎvel, a fah√©jjal, szegfŇĪszeggel. A palacsintat√©szt√°t folytonos kever√©s k√∂zben belecsurgatjuk √©s sŇĪrŇĪre fŇĎzz√ľk. A f√©l di√≥beleket v√©kony sp√°rg√°ra felfŇĪzz√ľk √©s megm√°rtjuk a sŇĪrŇĪ massz√°ban, majd felakasztjuk sz√°radni. A massz√°t v√≠zf√ľrdŇĎbe √°ll√≠tjuk, hogy meleg maradjon. Ha megsz√°radt √ļjra megm√°rtjuk, √©s √ļjra megsz√°r√≠tjuk. Ezt a mŇĪveletet mindaddig folytatjuk, am√≠g a f√ľz√©rek el√©rik a kolb√°sz vastags√°got. Ezut√°n meleg helyen, v√©gleg kem√©nyre sz√°r√≠tjuk.

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 2,5 l must
- 25 dkg cukor, kevés fahéj
- 10 dkg kem√©ny√≠tŇĎ
- 80 dkg dióbél
- 2 toj√°ss√°rg√°ja
- szegfŇĪszeg

A közzététel dátuma: 2012-07-24



 2 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 709129