Magyar Ă©telek

Egyéb







Gyümölcs rizs

A rizst leöntjük forró vízzel, 5 percnyi állás után leszűrjük, a tejbe tesszük, megsózzuk, hozzá adjuk a vajat és puhára főzzük. A langyos borban feloldott zselatint a cukorral a rizsbe keverjük, hagyjuk kihűlni, majd a konyakot és a kemény habbá vert tejszínt keverjük bele. A rizs egy részét pudingformába tesszük, a többit elkeverjük 3 -4 evőkanál apróra vágott kompóttal, és megtöltjük vele a formát. Hűtőszekrényben megfagyasztjuk. Tálaláskor kiborítjuk a formából, és meglocsoljuk tejszínnel.

Hozzávalók:
- 12 dkg rizs
- 5 dl tej
- 2 dkg vaj
- 4 levél zselatin
- 3 evőkanál bor
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál konyak
- 2 dl tejszĂ­n
- 2 dl tejszín a díszítéshez
- sĂł, kompĂłt (vegyes)

A közzététel dátuma: 2012-08-21



 13 

Összesen: 26 db




Magyar Ă©telek
Vegyes édességek


Látogatók száma: 701038