Magyar Ă©telek

Egyéb







Tejszínes borkrém

A krémet egri muskotályból készítjük. A tojássárgáját cukorral, krémporral simára keverjük. A bort is hozzáadjuk, és forró vízfürdőbe állítva a tűzön besűrűsödésig állandóan keverjük. Hozzáadjuk a zselatint is, és a vízfürdőből kivéve tovább keverjük kihűlésig. Röviddel a kocsonyásodás megindulása előtt lazán belekeverjük a tejszínhabot is. Kis piskótadarabokat rövid ideig muskotályban áztatunk, majd a krémbe keverjük. Talpas poharakba,
üvegtálakba töltjük, tejszínhabbal, csokoládéval tetszés szerint díszítjük.

Hozzávalók:
- 2,5 dl bor
- 2 tojássárgája
- 8 dkg cukor
- 7 g zselatin
- 2,5 dl tejszĂ­nhab
- 15 g krémpor

A közzététel dátuma: 2012-08-25



 23 

Összesen: 26 db




Magyar Ă©telek
Vegyes édességek


Látogatók száma: 701022