Magyar Ă©telek

Egyéb







Tejszínhabos eperkrém

Egy kevés langyos vízben felolvasztjuk a zselatinport és langyos-melegen tartjuk. A jól megmosott és szitán lecsöpögtetett epret átpasszírozzuk, habverővel belekeverjük a porcukrot. A tejszínt habbá verjük, és előbb gyors keverés mellett a zselatinport öntjük az eper-pürébe, majd ugyancsak habverővel keverve az eper-pürét tesszük a tejszínhabba. Talpas poharakba vagy üvegtálkákba osztjuk el, a tetejét szép eperszemekkel és vágott mandulával díszítjük. ízlés szerint tejszínhabbal is díszíthetjük. Hűtőszekrényben dermesztve, babapiskótával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 15 dkg cukor
- 5 dl tejszĂ­n
- 2 dkg zselatin

A közzététel dátuma: 2012-08-26



 24 

Összesen: 26 db




Magyar Ă©telek
Vegyes édességek


Látogatók száma: 701025