Magyar Ă©telek

Egyéb







Madártej

5 dl tejet a vaníliával felforralunk. Hozzáadjuk a 7 dkg cukrot, és amikor lassan forr, a forró tejbe mártott kanállal lassan beleadagoljuk a tojások keményre vert habját, amit 3 dkg cukorral elkevertünk. Kevés galuskát főzzünk egyszerre bele, néhány perc múlva óvatosan megforgatjuk, újabb 1-2 perc múlva szitára szedjük őket. Amikor az összes galuskát kifőztük, a hideg tej egy részével és a liszttel sima habarást készítünk, és állandó keveréssel a forró tejbe szűrjük. Kevergetve átforraljuk, és a habüstben a maradék tejjel simára kevert tojássárgájához adagoljuk, gondosan kevergetve. Ekkor vízfürdőbe helyezzük, és állandó keveréssel besűrítjük. Lehűtjük, üvegtálba öntjük, tetejére helyezzük a habgaluskát, megszórjuk mazsolával és tisztított, szálkásra vágott mandulával. Tetszetős és ízletes, ha világos karamellt csöpögtetünk rá.

Hozzávalók:
- 7 dl tej
- 3 tojás
- 7+3 dkg cukor
- 1/4 rĂşd vanĂ­lia
- 2 dkg liszt
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg mandula

A közzététel dátuma: 2012-09-03



 16 

Összesen: 26 db




Magyar Ă©telek
Vegyes édességek


Látogatók száma: 701026