Magyar Ă©telek

Egyéb







Mandulás mézeskalács

A mézet a vajjal, fűszerrel és citromhéjjal keverés közben felmelegítjük, míg sima masszává össze nem olvad. A masszát kihűtjük. A mandulát forró vízzel leforrázzuk és meghámozzuk. 20 dkg-t megdarálunk, a fenn maradó részt felezzük és díszítéshez félretesszük. A lisztet és sütőport egy edényben összekeverve a megdarált mandulát, mézet és cukrot hozzákeverjük, majd jól elkeverjük. A tésztát 1/2 cm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti figurákra kivágjuk. Papírral takart lemezen, 190 °C-on előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

Hozzávalók:
- 25 dkg méz
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 csomag mézeskalács fűszer
- 1 db citrom reszelt héja
- 25 dkg mandula
- 5 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor

A közzététel dátuma: 2012-09-04



 17 

Összesen: 26 db




Magyar Ă©telek
Vegyes édességek


Látogatók száma: 719654