Magyar Ă©telek

Egyéb







Citrommártás

A lisztből 4 dkg vajjal világos rántást készítünk, majd feleresztjük egy dl húslevessel. Adunk hozzá reszelt citromhéjat és felforraljuk. 1 tojássárgát a tejföllel összedolgozunk, hozzákeverjük, felforraljuk és a tűzről levesszük. 10 perc múlva adunk hozzá egy kanál cukrot és 6 dkg vajat. Ha már kihűlt, hozzákeverjük a fél citrom levét is. Csirke és borjúételekhez adható mártás.

Hozzávalók:
- 1/2 db citrom
- 1 kávéskanál cukor
- 6 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 1 db tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 dl hĂşsleves

A közzététel dátuma: 2011-06-23



 4 

Összesen: 23 db




Magyar Ă©telek
Meleg mártások


Látogatók száma: 720179