Magyar Ă©telek

Egyéb







Meggymártás

A vizet a cukorral, sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal felforraljuk. Beletesszük a kimagozott meggyet, néhány percig főzzük. Lisztből a tejföllel simára kevert habarást készítünk, és a forrásban levő meggyet behabarjuk. Három-négy percig forraljuk, utánaízesítjük, néhány csöpp citromlevet is teszünk bele. Hidegen vagy melegen tálaljuk főtt húshoz.

Hozzávalók:
- 70 dkg meggy
- 1,5 dl tejföl
- 10 dkg kristálycukor
- 6 dkg liszt
- 1/2 citrom
- 5 g törött fahéj
- 5 g szegfűszeg
- sĂł

A közzététel dátuma: 2011-07-02



 13 

Összesen: 23 db




Magyar Ă©telek
Meleg mártások


Látogatók száma: 725477