Magyar Ă©telek

Egyéb







Ribizlimártás

A ribizlit tálba kitesszük, 4 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten, majd forrásban levő vízbe tesszük, ha felforrt, leszűrjük, és szitán lecsurgatjuk. Vajból és lisztből világos rántást készítünk, vízzel fölengedjük, habverővel simára keverjük, megsózzuk, és cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt, néhány percig főzzük még. Beletesszük a leforrázott ribizlit, és szitán áttörjük. Ezután 4-5 perc alatt a megfelelő sűrűségűre főzzük. Például sült húshoz, bélszínrolóhoz tálalhatjuk.

Hozzávalók:
- 35 dkg ribizli
- 5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 10 dkg cukor
- 1 kanál citromlé
- sĂł

A közzététel dátuma: 2011-07-03



 14 

Összesen: 23 db




Magyar Ă©telek
Meleg mártások


Látogatók száma: 720172