Magyar Ă©telek

Egyéb







Tejfölös gombamártás

A gombát jól megtisztítjuk, megmossuk és fölszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, és ugyancsak finomra vágjuk a zöldpetrezselymet is. A zsírt felhevítjük, a hagymát félig megpirítjuk benne, hozzáadjuk a fölszeletelt gombát, meghintjük zöldpetrezselyemmel, és nagy lángon zsírjára pirítjuk. Ekkor meghintjük liszttel, csontlével fölengedjük, simára keverjük, sózzuk, törött borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. Végül a tejfölt keverjük el benne, ismét felforraljuk, és forrón tálaljuk. Tálalás előtt belemorzsolt vajjal javítjuk fel.

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 8 dkg zsĂ­r
- 5 dkg vaj - 10 dkg liszt
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 dl csontlé
- 3 dl tejföl
- só, bors, petrezselyemzöld

A közzététel dátuma: 2011-07-08



 19 

Összesen: 23 db




Magyar Ă©telek
Meleg mártások


Látogatók száma: 701266