Magyar Ă©telek

Egyéb







Tejfölös sajtos mártás

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, fölengedjük a tejjel, és habverővel simára keverjük. Megsózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Ha kezd besűrűsödni, 1 dl tejfölt adunk hozzá meg 5 dkg részlet sajtot, és takaréklángon 8-10 percig főzzük. Ekkor egy kis tálkában a maradék tejfölben elkeverjük a tojássárgákat, a mártásba tesszük, habverővel simára keverjük, és forrpontig hagyjuk a tűzön.

Hozzávalók:
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl - 5 dkg sajt
- 2 db tojássárga
- sĂł, bors, szerecsendiĂł

A közzététel dátuma: 2011-07-09



 20 

Összesen: 23 db




Magyar Ă©telek
Meleg mártások


Látogatók száma: 708353