Magyar Ă©telek

EgyébHúsos saláta

A salátaleveleket tányérokra fektetjük, ráhelyezzük a karikára vágott paradicsomot, uborkát, a húst és a sajtot. Megborsozzuk, megszórjuk snidlinggel, és leöntjük az öntettel.
Többféleképpen készülhet:

1. A húslevesben főtt húst és zöldséget vegyük ki, és a húst finom csíkokra, a zöldséget kockákra vágjuk fel. Halmozzuk tálra. Keverjünk 2 dl tejfölbe egy kanál paradicsomot, egy kanálka paprikalekvárt, egy kanál ízes (pikáns) lekvárt, egy kanálka mustárt, valami édesítőt, és ezt alaposan elkeverve, hígítsuk néhány kanál húslevessel. Keverjük össze a hússalátával s tegyük hidegre, díszíthetjük főtt zöldséggel vagy salátával, illetve savanyúsággal is.

2. Bármilyen húsból egy szép darabot egy kanál zsírban megpárolunk. Amikor félpuha, hozzáadunk vegyes leveszöldséget kockára vágva, 10 dkg vagy 20 dkg megmosott, aprított gombát, egy fél fej finomra vágott hagymát. Mindezt együtt puhára pároljuk, de szét ne főljön semmi. A húst kivesszük, finom csíkokra vagy kockákra vágjuk, elkeverjük a többi hozzávalóval. Adunk még hozzá három szép, héjában főtt burgonyát (meghámozott és apró kockára vágott) is. Ezután vagy a fenti mártással, vagy más ízes mártással keverjük össze. Természetes, hogy bármilyen húsmaradékból is készülhet. Ugyanez készülhet bármilyen felvágottból (párizsiból, vadászból, vadászkolbászból stb.) is. Akkor a felvágottat nem főzzük, hanem csak kockára vágjuk, hozzáadjuk a főtt zöldséget és a mártást.

Hozzávalók:
- 1 db fejes saláta
- 4 db paradicsom
- 2 db uborka
- 8 kanál csíkokra vágott sült hús és sajt
- 8 kanál majonéz
- 5-6 kanál citromlé
- 8 kanál felvert tejszín
- bors, snidling

A közzététel dátuma: 2011-11-26 5 

Összesen: 9 db
Magyar Ă©telek
Vacsorasaláták


Látogatók száma: 752765