Magyar Ă©telek

Egyéb







Gesztenyés palacsinta

A gesztenyemasszába beletesszĂĽk a tojássárgákat, a piskĂłtamorzsát, a vanĂ­liás cukrot Ă©s annyi tejszĂ­nt, hogy jĂł sűrű gesztenyĂ©s töltelĂ©ket kapjunk. Ezzel (elosztva) megtöltjĂĽk a palacsintákat, hosszában felsodorjuk, Ă©s megvajazott tűzállĂł tálba egymás mellĂ© rakjuk Ĺ‘ket. A csokoládĂ©mártást elkĂ©szĂ­tjĂĽk, Ă©s gĹ‘z fölött melegen tartjuk tálalásig. Ekkor a megtöltött palacsintákat 7—8 percre sĂĽtĹ‘be tesszĂĽk, hogy jĂłl átforrĂłsodjanak. Közben a rumot meglangyosĂ­tjuk. Tálaláskor a forrĂł palacsintákat leöntjĂĽk rummal, meggyĂşjtjuk, Ă©s lángolĂłan adjuk asztalra, kĂĽlön, elĹ‘melegĂ­tett mártásos csĂ©szĂ©be adva hozzá a forrĂł csokoládĂ©mártást. CsokoládĂ©mártás: 2,5 dl tejet 10 dkg vanĂ­liás cukorral felforralunk, simára keverĂĽnk benne 12 dkg csokoládĂ©t. Közben 3 tojássárgáját Ă©s 1/2 dl rumot egy kávĂ©skanál liszttel összekeverĂĽnk, Ă©s a forrĂł tejbe (habverĹ‘vel gyorsan keverve) öntjĂĽk, s ha kezd sűrűsödni, levesszĂĽk a tűzrĹ‘l. ForrĂłn tálaljuk.

Hozzávalók:
- 12 palacsinta (kisĂĽtve)
- 10 dkg piskĂłtamorzsa
- 30 dkg gesztenyepüré
- 1 dl tejszĂ­n
- 2 db tojássárgája
- 5 dkg vaníliás cukor
- 1/2 dl rum

A közzététel dátuma: 2012-01-03



 7 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Palacsinta


Látogatók száma: 732621