Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombás palacsinta

A lisztből a tojásokkal és a szükséges tejmennyiséggel, sóval, a szokásos módon palacsintát sütünk. Közben zsiradékban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, rádobjuk a vastagabb szeletekre vágott gombát, megsózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét el nem főtte. Ekkor simára keverjük a tejfölt egy kiskanál liszttel, besűrítjük vele a gombát, olyan sűrűre főzzük, hogy kenhető legyen, de ne folyjon. A palacsintákat egymásra rakjuk, akár a tortalapokat, köztüket megkenjük gombakrémmel. A tetejére palacsinta kerül, melyet reszelt sajttal hintünk meg, sütőben átmelegítjük, de nem pirítjuk. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- egy evőkanál zsír
- 1 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- tej, pirospaprika, sĂł

A közzététel dátuma: 2012-01-04



 8 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Palacsinta


Látogatók száma: 708323