Magyar Ă©telek

Egyéb







Krémes palacsintatekercsek

A lisztből 2 tojással, tejjel, sóval és cukorral a szokásos módon palacsintákat sütünk. Hármat-négyet egymásra fektetünk, és közüket darált dióval hintjük meg. Összetekerjük, hüvelyknyi darabokra vágjuk, és egymás mellé tűzálló tálra állítgatjuk. Két-három palacsintát laskára vágunk. Három tojássárgáját vaníliás cukorral ízesített 1/2 dl tejjel elhabarunk, a tésztatekercsekre öntjük, és a forró sütőben addig sütjük, amíg meg nem kocsonyásodik. Megszórjuk a laskára vágott, rummal, mazsolával elkevert palacsintával, és az egészet bevonjuk a tojások kemény habbá vert fehérjével, melyhez előzőleg porcukrot és néhány kanál barackízt kevertünk. A sütőbe visszatéve csak néhány percig sütjük, míg szép rózsaszínű nem lesz a teteje.

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 l tej
- 5 db tojás
- cukor, darált dió, rum, mazsola, barackíz, só, zsír, vaníliás cukor

A közzététel dátuma: 2012-01-09



 13 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Palacsinta


Látogatók száma: 720180