Magyar Ă©telek

Egyéb







Palacsintatorta

A húst megfűszerezzük, és a reszelt hagymával együtt zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a nyersen lereszelt zellert és sárgarépát. Az egészet összekeverjük, majd 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a paradicsompürét is, és lefedve, lassú tűzön, puhára pároljuk. Közben sós palacsintákat sütünk. Kerek tűzálló tálat kivajazunk, aljára helyezünk egy palacsintát, megkenjük húspéppel, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. így rakjuk le az összes palacsintát. Az utolsó palacsintát tejföllel öntjük le, megszórjuk a maradék sajttal, és az egészet a sütőben átforrósítjuk. Készíthetjük darált pörkölttel is, vagy maradék pörköltből, illetve húsból.

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 db tojás
- 30 dkg darált hús
- 8 dkg zsĂ­r
- 1 fej hagyma
- 1 db zeller
- 1 db sárgarépa
- 5 dkg paradicsompüré
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2012-01-11



 16 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Palacsinta


Látogatók száma: 732645