Magyar Ă©telek

Egyéb







Sonkakrémes palacsinta

A sonkát apróra vagdaljuk. A tejmártáshoz való vajból, lisztből világos rántást készítünk. Fölengedjük a tejjel és óvatosan, kis lángon sűrűre forraljuk. Ebbe a mártásba keverjük a sonkát, a tejfölt, s borssal, pirospaprikával és nagyon kevés sóval ízesítjük. A palacsintákat megtöltjük a sonkakrémmel, széleit behajtva tojásba, morzsába forgatjuk, és forró zsírban kisütjük. Bundázás nélkül is készíthetjük, akkor kivajazott tűzálló edénybe rakjuk a töltött palacsintákat, tejföllel és olvasztott vajjal leöntjük, és forró sütőben átsütjük. Burgonyasalátával egytálételként is igen finom.

Hozzávalók:
- 40 dkg sovány sonka
- 1 db tojássárga
- 1 dl tejföl, tejmártás (3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 1 dl tej)
- 8 db palacsinta

A közzététel dátuma: 2012-01-13



 18 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Palacsinta


Látogatók száma: 701245