Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött ínyenc palacsinta

A megszokott módon 12 palacsintát sütünk. A megtisztított mazsolát likőrben megáztatjuk, és egy kevés narancshéjat reszelünk rá. A tojássárgákat 6 dkg porcukorral egy kevés hideg tejjel nagyon jól kikeverjük, összekeverjük a liszttel, majd hozzáöntve a vaníliával felforralt tejet, habverővel gyorsan verjük, és addig hagyjuk a tűzön, míg a forrpontot el nem éri. Ekkor levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a mazsolát, a fele likőrt és 2 tojásfehérjét 4 dkg cukorral habbá verve. Jól összekeverjük, beletesszük a meghámozott narancsok kisebb szeletkékre vágott húsát, és ezt is elkeverjük benne. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat, és Összetekerve megvajazott tűzálló tálra tesszük. Megszórjuk a darabosra vágott dióval, és a sütőben megforrósítjuk. Tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg, és rácsöpögtetjük a megmaradt likőrt.

Hozzávalók:
- 12 db palacsinta
- 10 dkg mazsola
- 2 db narancs
- 1 dl meggylikőr
- 3 db tojás
- 12 dkg cukor
- 3 dl tej
- 4 dkg liszt
- 5 dkg dióbél
- 2 dkg vaj
- vanĂ­lia

A közzététel dátuma: 2012-01-16



 3 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Palacsinta


Látogatók száma: 701218