Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött sonkás kifli

A stanglikat kettĂ©vágjuk, Ă©s belsejĂĽket kiszedjĂĽk, nĂ©gy stangli belsejĂ©t tejbe áztatjuk. A sonkát a tejben áztatott; kicsavart stanglibĂ©llel megdaráljuk, majd beletesszĂĽk a vajat, az áttört tojást, adunk hozzá Ă­zlĂ©s szerint borsot, sĂłt, vagdalt petrezselymet, egy kanál sűrű tejfölt, Ă©s az egĂ©szet jĂłl kikeverjĂĽk. A krĂ©met gazdagon a stanglik alsĂł rĂ©szĂ©re kenjĂĽk, majd a tetejĂ©t ráhelyezzĂĽk, Ă©s kettesĂ©vel vagy hármasával fĂłliába csomagoljuk. 9—10 percig forrĂł sĂĽtĹ‘ben sĂĽtjĂĽk. ElĹ‘nye a fĂłlia nĂ©lkĂĽl sĂĽtött melegszendvicsekkel szemben, hogy a sonka vagy más krĂ©mek nem száradnak ki. Ha vendĂ©get várunk, már jĂłval elĹ‘bb elkĂ©szĂ­thetjĂĽk, Ă©s a megfelelĹ‘ pillanatig várhatunk a sĂĽtĂ©ssel.

Hozzávalók:
- 12 db stangli
- 20 dkg füstölt főtt sonka
- 10 dkg vaj
- 1 db áttört, főtt tojás
- 1 kanál sűrű tejföl
- 4 db stangli belseje tejben áztatva, kicsavarva, darálva
- bors, zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2012-02-07



 6 

Összesen: 6 db




Magyar Ă©telek
Meleg szendvicsek


Látogatók száma: 732186