Magyar Ă©telek

Egyéb







Tipp #29

A rántás helyes (csomómentes) elkészítése a főzés egyik fontos alapművelete. A zsiradékot serpenyőben megforrósítjuk (zsírt, olajat, vajat, margarint) lisztet adunk hozzá, majd állandóan kevergetve megpirítjuk (az ételhez szükséges színűre). Levesszük a tűzről, hirtelen hideg vizet adunk hozzá és jól elkeverjük. Ha még nagyon sűrű, ismét adunk egy kevés vizet hozzá. Csak ezután tesszük bele a szükséges ízesítőket (reszelt hagymát, fokhagymát, zöldpetrezselymet), hogy a pirítás során meg ne égjenek. Pirospaprikát csak az utolsó percben keverjünk bele, mert könnyen megég, megfeketedik, keserű lesz, és elveszti szép színét.


A közzététel dátuma: 2008-09-21



 22 

Összesen: 35 db




Egyéb
Hasznos tippek


Látogatók száma: 714797