A rĂ©pákat meg a hagymát sĂłval, babĂ©rlevĂ©llel, borssal, nĂ©hány csöpp ecettel Ă©s annyi vĂzzel, amennyi ellepi, fedĹ‘ alatt puhára fĹ‘zzĂĽk. Ha megfĹ‘tt, leszűrjĂĽk Ă©s a levĂ©t fĂ©lretesszĂĽk. A zöldsĂ©geket Ă©s a kockacukrot egy evĹ‘kanál zsĂrban megpirĂtjuk, meghintjĂĽk liszttel, barnára pirĂtjuk, majd fölengedjĂĽk a fĂ©lretett lĂ©vel, citromlĂ©vel ĂzesĂtjĂĽk, tejföllel gazdagĂtjuk. A gombát megtisztĂtjuk, Ă©s nagysága szerint fĂ©lbe vagy nĂ©gy rĂ©szre vágjuk, Ă©s 1 evĹ‘kanál zsĂrban egy kissĂ© megpároljuk. HozzákeverjĂĽk az áttört zöldsĂ©ges vadasmártást, Ă©s zsemlegombĂłccal körĂtve tálaljuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 2 sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 3 szem kockacukor
- 2 evĹ‘kanál zsĂr
- 2 kanál liszt
- 1/2 citrom
- 2 dl tejföl
- só, babérlevél, szemes bors, ecet