A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megpirÃtjuk benne a finomra vágott hagymát és a kockára vágott fÅ‘tt burgonyát, és fűszerezzük. A tojásokat összekeverjük a tejszÃnnel és a burgonyával, és négy omlettet sütünk a masszából. A virsliket egy-egy sonkaszeletbe csavarjuk, és forró zsÃrban átsütjük. Fogvájóval az omlettekre szúrjuk. Paradicsomkarikákkal dÃszÃtjük. Köretnek reszelt sárgarépával elkevert uborkasalátát adjunk.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg hagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 8 tojás
- 4 virsli
- 4 szelet sonka
- 1 paradicsom
- só, bors, kakukkfű, bazsalikom, pirospaprika, zöldpetrezselyem, metélÅ‘hagyma, tejszÃn