|
Bajai halpaprikás
A megtisztĂtott pontyot 4 cm szĂ©les szeletekre
vágjuk, megsózzuk, és egy zománctálban félretesszük. A finomra vágott
hagymát zsĂrban megpároljuk, beletesszĂĽk a pirospaprikát, elkeverjĂĽk,
Ă©s egy kevĂ©s vĂzzel felengedjĂĽk. Hozzáadjuk a halszeleteket az alatta
levőlével, tejévei és ikrájával együtt. Lefedve lassan, 50 percig
pároljuk. Félidőben beletesszük a fölszeletelt paprikát és
paradicsomot. Amikor a hal majdnem puha a tejfölt a liszttel szép
simára keverjük, és a halra öntjük. A tejföl belekeverése előtt a
halszeleteket lapáttal kiszedjük, mert a mártás keverése közben a
halszeletek összetörnének. Visszarakjuk a halszeleteket és
összeforraljuk. Apró galuskát adunk hozzá.
HozzávalĂłk: - 1 kg ponty - 2 dkg sĂł - 8 dkg zsĂr - 10 dkg vöröshagyma - 1 dkg pirospaprika - 2 zöldpaprika - 1 paradicsom (tĂ©len lecsĂł) - 3 dl tejföl - 3 dkg liszt
A közzététel dátuma: 2009-09-28
|
Összesen: 43 db
|
|
|
|