A nyĂșl combjĂĄt Ă©s elejĂ©t
összevĂĄgjuk, hagymĂĄs zsĂrban megpĂĄroljuk. Ha a hĂșs kihƱlt, kockĂĄra
vĂĄgott fĂŒstölt szalonnĂĄval Ă©s a kinyomkodott zs emlĂ©kkel egyĂŒtt
megdaråljuk. A péphez 2 egész tojåst, sót, borsot adunk s
összedolgozzuk. HosszĂșkĂĄsra formĂĄljuk, Ă©s zsĂrozott szalvĂ©tĂĄba kötjĂŒk.
TisztĂtott, karikĂĄra vĂĄgott sĂĄrgarĂ©pĂĄt, petrezselyemgyökeret, hagymĂĄt,
gyengĂ©n ecetes vĂzben felforralunk, beletesszĂŒk a szalvĂ©tĂĄs hĂșst, Ă©s
fĂ©l ĂłrĂĄig fĆzzĂŒk. LevĂ©ben hagyjuk langyosra hƱlni, majd kĂ©t deszka közĂ©
tesszĂŒk, Ă©s fĂ©l napig nyomatjuk. SzalvĂ©tĂĄba kötve napokig elĂĄll.
HozzĂĄvalĂłk:
- 1 nyĂșl combja Ă©s eleje
- 1 vöröshagyma
- 15 dkg fĂŒstölt szalonna
- 2 tejbe ĂĄztatott zsemle
- 2 tojĂĄs
- a levébe 2 sårgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 hagyma
- sĂł, bors, ecet, zsĂr