Magyar ételek

Egyéb



Alföldi bélszín magyarosan

A bélszínszeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a zsírban hirtelen megsütjük mindkét oldalon, majd egy lábosba szedjük. A visszamaradt zsírban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük a pirospaprikát, a darált köménymagot, kevés vízzel felöntjük, felforraljuk és a kisütött bélszín szeletekre öntjük. Teszünk hozzá 2 db feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot, a karikára vágott kolbászt, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha már a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a hasábra vágott, rózsa burgonyát, és készre pároljuk, pirosra sütjük. Galuskával körítve, káposztasalátával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 80 dkg bélszín
- 5 dkg zsĂ­r
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 15 dkg burgonya
- 2 zöldpaprika,
- 2 paradicsom
- 10 dkg lángolt kolbász
- 1 kanál pirospaprika
- só, törött bors, köménymag


A közzététel dátuma: 2010-01-04



 1 

Összesen: 155 db




Magyar ételek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 892952