|
Alföldi bĂ©lszĂn magyarosan
A bĂ©lszĂnszeleteket kiverjĂĽk, megsĂłzzuk, megborsozzuk, Ă©s a zsĂrban hirtelen megsĂĽtjĂĽk mindkĂ©t oldalon, majd egy lábosba szedjĂĽk. A visszamaradt zsĂrban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszĂĽk a pirospaprikát, a darált kömĂ©nymagot, kevĂ©s vĂzzel felöntjĂĽk, felforraljuk Ă©s a kisĂĽtött bĂ©lszĂn szeletekre öntjĂĽk. TeszĂĽnk hozzá 2 db feldarabolt zöldpaprikát Ă©s paradicsomot, a karikára vágott kolbászt, majd fedĹ‘ alatt puhára pároljuk. Ha már a hĂşs kezd puhulni, hozzáadjuk a hasábra vágott, rĂłzsa burgonyát, Ă©s kĂ©szre pároljuk, pirosra sĂĽtjĂĽk. Galuskával körĂtve, káposztasalátával tálaljuk.
HozzávalĂłk: - 80 dkg bĂ©lszĂn - 5 dkg zsĂr - 10 dkg vöröshagyma - 2 gerezd fokhagyma - 10 dkg fĂĽstölt szalonna, - 15 dkg burgonya - 2 zöldpaprika, - 2 paradicsom - 10 dkg lángolt kolbász - 1 kanál pirospaprika - sĂł, törött bors, kömĂ©nymag
A közzététel dátuma: 2010-01-04
|
Összesen: 155 db
|
|
|
|