|
Tárkonyos fejhús
A kicsontozott fejhĂşst jĂłl
megmossuk, hüvelykujjnyi darabokra vágjuk, nehogy szilánkos legyen, és
egy megfelelő nagyságú edényben főni tesszük fel. (Előzőleg sóval
bedörzsöljük, egy fél napig állni hagyjuk.) Rátesszük a fenti
fűszereket, zöldsĂ©geket is, felengedjĂĽk 3 dl vĂzzel, a borral, Ă©s puhára
főzzük. A főző levet egynegyedére beforraljuk, leszűrjük, reszelünk
bele 3 evĹ‘kanál friss tormát Ă©s az elĹ‘melegĂtett tálra rakott hĂşsra
öntjük. Külön is adhatunk hozzá reszelt tormát.
Hozzávalók:
- 1 kg kicsontozott sertés fejhús
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 2 dl bor
- 1 evőkanál szemes bors
- 3-4 szem szegfűbors
- 1 db gyömbér
- 1 ágacska tárkony
A közzététel dátuma: 2010-12-15
|
Összesen: 224 db
|
|
|
|