Magyar ételek

Egyéb



Tárkonyos fejhús

A kicsontozott fejhúst jól megmossuk, hüvelykujjnyi darabokra vágjuk, nehogy szilánkos legyen, és egy megfelelő nagyságú edényben főni tesszük fel. (Előzőleg sóval bedörzsöljük, egy fél napig állni hagyjuk.) Rátesszük a fenti fűszereket, zöldségeket is, felengedjük 3 dl vízzel, a borral, és puhára főzzük. A főző levet egynegyedére beforraljuk, leszűrjük, reszelünk bele 3 evőkanál friss tormát és az előmelegített tálra rakott húsra öntjük. Külön is adhatunk hozzá reszelt tormát.

Hozzávalók:
- 1 kg kicsontozott sertés fejhús
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 2 dl bor
- 1 evőkanál szemes bors
- 3-4 szem szegfűbors
- 1 db gyömbér
- 1 ágacska tárkony

A közzététel dátuma: 2010-12-15



 1 

Összesen: 224 db




Magyar ételek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 892980