Magyar ételek

Egyéb



Alföldi juhásztál

A zöldséget feldaraboljuk, és feltesszük sós vízben főni. A vajban üvegesre pároljuk a feldarabolt vöröshagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát, pirospaprikát, az apró kockákra vágott húst, sót, borsot, paradicsompürét, egy dl levest, a zöldséges levet, és fedő alatt puhára pároljuk. A rizst vajban megpirítjuk, föleresztjük csontlevessel (dupla mennyiséggel), megsózzuk és a sütőben puhára pároljuk. Összekeverjük a megpuhult hússal.

Hozzávalók:
- 80 dkg birkahĂşs (lapocka)
- 10 dkg zeller
- 5 dkg petrezselyemgyökér
- 5 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kanál paradicsompüré
- 20 dkg rizs
- 5 dl csontlé
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2011-02-16



 1 

Összesen: 29 db




Magyar ételek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 892973