Magyar ételek

Egyéb



Agglegény saláta

A zöldségféléket húslevesben vagy sós vízben megfőzzük, és a paprikával, paradicsommal együtt kockára vágjuk. Összevagdaljuk a főtt tojásokat is, hozzáadunk egy fél reszelt vöröshagymát, sót, törött borsot és elkeverjük. A tejfölt a tojássárgákkal, gőz fölött állandóan keverve besűrítjük, a gőzről levesszük, adunk hozzá cukrot, sót, törött borsot, belekeverjük a citromlevet, mustárt, tormát, majd a kockára vágott uborkát és a zöldségekhez keverjük. Egy napig hűtőben hagyjuk, s csak jó hidegen tálaljuk.

Hozzávalók:
- 3 db kovászos vagy csemege uborka
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 db zellergumĂł
- 3 db főtt tojás
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db citrom leve
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál reszelt torma (ecetes torma)
- 2 db tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 mokkáskanál cukor
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2011-08-21



 1 

Összesen: 93 db




Magyar ételek
Saláták


Látogatók száma: 892948