|
Burgonyasaláta
A főtt burgonyát karikára vágjuk. A
karikára vágott sárgarĂ©pát egy kevĂ©s sĂłs, cukros vĂzben megfĹ‘zzĂĽk.
Ecettel, sĂłval, cukorral páclevet kĂ©szĂtĂĽnk. A burgonyát a páclĂ©be
tesszĂĽk, Ă©s állni hagyjuk. Közben az olajat lábasban felhevĂtjĂĽk.
Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sárgára fonnyasztjuk, majd a
paradicsompĂĽrĂ©vel Ă©s a babĂ©rlevĂ©llel egy kissĂ© lepirĂtjuk. Egy kevĂ©s
sárgarĂ©palĂ©vel hĂgĂtjuk, sĂłval, cukorral Ă©s törött borssal ĂzesĂtve mĂ©g
egy kicsit pároljuk. A tűzről levéve kihűtjük, majd a burgonyasalátát
(lé nélkül) és a sárgarépát óvatosan belekeverjük. Tálalásig hideg
helyen tároljuk.
Hozzávalók: - 50 dkg burgonya - 10 dkg sárgarépa - 3 dkg vöröshagyma - 1 g törött bors - 5 dkg paradicsompüré - 5 dkg olaj - 2 dkg cukor - 1 dkg só - 1 babérlevél - ecet
A közzététel dátuma: 2011-08-29
|
Összesen: 93 db
|
|
|
|