Magyar ételek

Egyéb



Burgonyasaláta

A főtt burgonyát karikára vágjuk. A karikára vágott sárgarépát egy kevés sós, cukros vízben megfőzzük. Ecettel, sóval, cukorral páclevet készítünk. A burgonyát a páclébe tesszük, és állni hagyjuk. Közben az olajat lábasban felhevítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sárgára fonnyasztjuk, majd a paradicsompürével és a babérlevéllel egy kissé lepirítjuk. Egy kevés sárgarépalével hígítjuk, sóval, cukorral és törött borssal ízesítve még egy kicsit pároljuk. A tűzről levéve kihűtjük, majd a burgonyasalátát (lé nélkül) és a sárgarépát óvatosan belekeverjük. Tálalásig hideg helyen tároljuk.

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg sárgarépa
- 3 dkg vöröshagyma
- 1 g törött bors
- 5 dkg paradicsompüré
- 5 dkg olaj
- 2 dkg cukor
- 1 dkg sĂł
- 1 babérlevél
- ecet

A közzététel dátuma: 2011-08-29



 9 

Összesen: 93 db




Magyar ételek
Saláták


Látogatók száma: 892959