|
Kolozsvári zöldségsaláta
A zöldsĂ©get sĂłs vĂzben megfĹ‘zzĂĽk, a
kemény tojást kockára vágjuk. Olajban finomra vágott hagymát
fonnyasztunk, rátesszük a paradicsompürét, sót, borsot, a finomra vágott
tárkonyt, a babérlevelet, pirospaprikát. Felöntjük a borral, hozzáadjuk
a főtt zöldséget. Néhány percig pároljuk, majd lehűtve, a tojással
elkeverve, hidegen tálaljuk.
Hozzávalók: - 5 db tojás - 1 db vöröshagyma - 2 szál tárkony - 10 dkg paradicsompüré - 1 kg vegyes zöldség - 2 citrom - 5 dkg kristálycukor - 1 dl fehérbor - 1 dl olaj - törött bors, só, babérlevél, pirospaprika
A közzététel dátuma: 2011-09-29
|
Összesen: 93 db
|
|
|
|