Magyar ételek

Egyéb



Kolozsvári zöldségsaláta

A zöldséget sós vízben megfőzzük, a kemény tojást kockára vágjuk. Olajban finomra vágott hagymát fonnyasztunk, rátesszük a paradicsompürét, sót, borsot, a finomra vágott tárkonyt, a babérlevelet, pirospaprikát. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a főtt zöldséget. Néhány percig pároljuk, majd lehűtve, a tojással elkeverve, hidegen tálaljuk.

Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 2 szál tárkony
- 10 dkg paradicsompüré
- 1 kg vegyes zöldség
- 2 citrom
- 5 dkg kristálycukor
- 1 dl fehérbor
- 1 dl olaj
- törött bors, só, babérlevél, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2011-09-29



 40 

Összesen: 93 db




Magyar ételek
Saláták


Látogatók száma: 892946